Mitől sikeresek a reklámajándékok?

Mitől sikeresek a reklámajándékok?

Közzétéve: Reklámajándék ötletek Készült: 2018-03-13 Találat: 310

A reklámajándékok korát éljük, ez vitathatatlan tény. Mivel dömping van, ezért korántsem mindegy, hogy milyen kondíciókkal lép a piac színterére. Nem érdemes félvállról vennie a marketing ezen eszközét, ugyanis egy kis odafigyeléssel óriási sikert arathat. Hogy hogyan? Nyilván sem az időzítés, sem a célközönség, sem az ajándékba szánt tárgy nem mindegy, hogy milyen jellemvonásokkal bír. 

Az időzítés például kulcsfontosságú. Ha szeretne kitörni a tömegajándékok bűvköréből, akkor jó taktika, ha nem a megszokott ünnepekhez köthetően lepi meg partnereit, ügyfeleit. Egy kis módosítással a karácsony előre hozható, vagy kitolható, de akár cége születésnapjához is kötheti az eseményt. A lényeg, hogy ne essen abba a hibába, hogy a tízedik tollat nyújtja át üzletfelének, aki egy idő után azt sem fogja tudni kitől, mit kapott.

Ha az időzítés rendben van, akkor helyezze a fókuszt a konkrét tárgyra. Mit kíván emblémájával különlegessé, egyedivé varázsolni? Ha tart a sablonos tárgyaktól, akkor egy valamit érdemes mérlegelnie. Az a jó szóróajándék, ami hasznos, ami kézről kézre forog, ami szem előtt van. Hiába a kreativitást csillogtató ötlet, ha a meglepetés idővel a szekrényben, fiókban, vagy rosszabb esetben a kukában végzi. Azaz nincs baj a bögrékkel, tollakkal, jegyzettömbökkel. Nincs baj akkor, ha ön nem rest egyedivé varázsolni őket.

A reklámajándékok - emblémájának fényében.

Az igazság az, hogyha logója extra, nem mindennapi, figyelemfelkeltő, akkor választhat bármilyen sablonos figyelmességet, biztos, hogy célt ér vele. Ha jól időzít, ha megfelelő tárgyat preferál, és ha emblémája sem hagyja cserben, akkor borítékolható a sikere. Ráadásul az exkluzív odafordulásért partnerei is hálásak lesznek.