Emblémázás és a "Like-modell"

Emblémázás és a "Like-modell"

Közzétéve: Reklámajándék ötletek Készült: 2015-11-30 Találat: 2232

A tudatos pozicionálás a cég arculattervezésénél, ill. annak kiépítésénél kimagasló szerephez jut. Az „image” (arculat) kialakításánál az emblémázás kulcsfontosságúvá válik

A tudatos pozicionálás a cég arculattervezésénél, ill. annak kiépítésénél kimagasló szerephez jut. Az „image” (arculat) kialakításánál az emblémázás kulcsfontosságúvá válik, hiszen egy adott vállalkozásról és annak termékeiről, ennek alapján egy meghatározott kép alakul ki az emberekben. A „blickfang-módszer”(figyelemmegragadás) stratégiái ugyancsak összecsengnek az arculatépítés folyamatával.

karácsonyi ötletekA vásárlók tetszésének, szimpátiájának felkeltése a „Like-modell” életbe léptetését vonzza maga után, azaz az önmegkedveltetés eljárásmódját. Az emblémázás az egyediség kivetítése, amely a cég önábrázolását jön közvetíteni. A cég termékei minőségiek, színvonalasak, tetszetősek, hasznosak kell legyenek, ahhoz hogy a vevőkből viszontvásárlók, illetve lojális partnerek váljanak, hiszen ez megalapozza a hosszú távú együttműködést.

Erre a karácsonyi vásárlási hullám a legideálisabb, mert az elégedettség arra ösztönzi a vásárló-partnereket, hogy köreikben is (önként) terjesszék a cég misszióját, üzenetét, értékeit. Az emblémázás technikája révén a tárgyak képviselik és hordozzák a cég hivatását, céljait.

Minél inkább megragad az emberek emlékezetében a cég névjegye, amely valósággal összeolvad a küldetés, a tárgy, avagy a közvetített eszme értékével, annál stabilabbá, elismertebbé, kimagaslóbbá alakul a mindenkori közvetítő. Az emblémázás adta beazonosítás módosítás nélkülisége, a helytállást, a megbecsültséget, a márkát teszi erősebbé az emberek szemében (amely eszmei értékek képviselőjévé válhat).

A vizuális szimbólumoknak nagy szerep jut a cég kommunikációjában, amely minősít, azonosít és egyben meg is különböztet, ezáltal pedig egyedivé képes formálni. A karácsonyi vásárlás idején pedig a potencionális vásárlók érzelmileg még fogékonyabbak minden pozitív kommunikációra, üzenetre.