A szóróajándékok varázsa

A szóróajándékok varázsa

Közzétéve: Reklámajándék ötletek Készült: 2014-12-17 Találat: 1343

Aki évek-évtizedek óta dolgozik, azt gondolná, hogy a szóróajándékok ideje már rég lejárt, pedig ez nem igaz. Három oka is van annak, hogy töretlenül virágoznak és virágozni is fognak, a későbbiek során is.

Miért nem veszítenek a presztízsből?

Az egyik az, hogy többnyire olyat kínálnak – és a jó marketinges olyat is választ – szóróajándéknak, ami fogyóeszköz, azaz mindig kell. Tollak, ceruzák, cukorkák, mappák, sapkák, esernyők mindegyike hosszabb-rövidebb idő után kidobásra, lecserélésre kerül, és mindig jól jön, ha rendelkezésre áll a következő példány.

A másik, hogy ezeket is folyamatosan fejlesztik, mindig praktikusabb, szebb, ötletesebb és mutatósabb termékeket dobnak piacra a gyártók. A szimpla használati tárgyakba is gyakran beépítésre kerülnek kiegészítő szolgáltatások vagy valami fricska, csavar, meghökkentés.

A harmadik, hogy a szóróajándékozásban is van divat. Pl. pár éve nagy divat a környezettudatosság, ami kitermelte a környezetbarát/eco szemléletű szóróajándékok csoportját. Az „újra” alapanyagokból készülő termékek szintén egy ilyen új divatirányzat kialakulása miatt kerültek fókuszba.

szóróajándék

Mire figyeljünk, ha szóróajándékot választunk?

Ahogy minden más területen is, természetesen a szóróajándékok gyártásában is folyamatosan fejlődnek a technológiák. Nagyon fontos, hogy mindenből (póló, sapka, táska, toll stb.) kiemelkedő minőségűt válasszunk, hiszen a „gagyi” termékeket senki sem használja szívesen.

Aki olyan pozícióban van, hogy céges ajándékokat kap, az általában több helyről is kap, így van választási lehetősége. Ez egy hasonlóan kemény verseny, mint például az utcai vagy tévéreklámok harca a figyelmünkért. Biztosak lehetünk abban, hogy a tetszetőset fogja kiválasztani, megnézni és a minőségit fogja használni, így annak a reklámértéke fog érvényesülni a sok közül.

Ha viszont valaki rákényszerül arra, hogy a nem minőségi reklámajándékunkat használja, akkor pedig csak bosszankodni fog miatta, és összeköti a mérgelődés élményét a cégünkkel, vagyis negatív imidzsbe fektetjük az olcsó reklámajándékra költött pénzt.