A reklámajándék célja

A reklámajándék célja

Közzétéve: Reklámajándék ötletek Készült: 2018-03-27 Találat: 156

Mire hivatott a reklámajándék? Nyilván, ahogy az a nevéből is kiderül, egy olyan marketinges fogásról van szó, mely reklámozza, hirdeti cégét, öregbíti annak hírnevét. De valóban csak ennyiről szól a fáma? Kérdés, hogy mi a jobb taktika: hirtelen figyelmet felkelteni, vagy hosszú távú érdeklődést generálni? A két módszer ugyanis merőben eltérő eszközöket kíván. Előbbi kicsit agresszívabb, aktívabb hozzáállást igényel, míg utóbbi megfontoltabb, megtervezettebb utat jelöl ki.

Mindegyik ösvényen alkalmazhat szóróajándékot, de azok kiválasztása már egészen más szempontok szerint történik. A túlságosan kreatív ötletek, a szokatlan, ismeretlen variációk óriási sikert hozhatnak, de a bukás veszélyét is magukban rejtik. Ezzel szemben a kitaposott csapás több garanciát borítékol.

Az ön döntése, hogy melyik lehetőséget preferálja, hogy melyik variánst érzi cége számára jobbnak, kifizetődőbbnek, bevállalhatóbbnak. Mindenesetre a meglepetés tárgyát akkor is alapos végig gondolás után érdemes csak kiválasztania. A cél ugyanis ténylegesen az, hogy reklámozza vállalkozását, de nem mindegy, hogy ezt milyen hosszan tudja biztosítani, és az sem mellékes, hogy milyen mélységekig érhet el figyelmességével.

A reklámajándék időzítése.

Nem érdemes a szőnyeg alá söpörni, hogy mikor szeretné átadni egyedi logójával ellátott ajándékát. Ha egy olyan időpontot szemel ki, amikor minden üzletfele ebben a marketinges fogásban gondolkodik, akkor beleeshet abba a hibába, hogy partnereinél a századik, tollal kopogtató „ajándékozó” lesz. Ha, azonban megtalálja a jó dátumot, akkor különösen jókor nyújthatja át szóróajándékát. A sikere így fokozható, ráadásul a reklámozás minősége, és hatékonysága is nagymértékben javítható.